Onze werkplaats is meestal gelinkt met vrij serieuze activiteiten. Maar volgens onderzoek kan het introduceren van wat humor op de werkvloer bijdragen aan ons algemeen welzijn en onze productiviteit.

De voordelen van humor op het werk

Humor op het werk schept een sfeer van lichtheid, verlost ons van spanning en kan ons beschermen tegen stress op het werk en zelfs ten goede komen aan onze gezondheid.

Een evolutietheorie beweert dat lachen voor het eerst opdook bij deze voorouders als een reactie om veiligheid en opluchting aan anderen te signaleren nadat er iets onverwachts gebeurde.

Dit kan verklaren waarom collega's die meer samen lachen zich veiliger of comfortabeler voelen in de werkomgeving en een groter gevoel van samenhorigheid ervaren.

Meer humor op het werk

Een manier om meer humor op het werk te brengen is lachyoga.

Het lachen is één van de meest doeltreffende, meest economische en gemakkelijkste manieren om anti stressmaatregelen te beoefenen in onze samenleving. Lachen heeft als effect dat de bloedvaten uitbreiden en ook de bloedsomloop bevorderen. Het is één van de beste spierontspannende middelen. Tijdens deze workshop gebruiken we een combinatie van ademhalings - relaxatie en lachtechnieken. Het is een plezante workshop met een hoog teambuildinggehalte waar de deelnemers hun stress en spanning in kwijt kunnen.  


Wil jij graag deze Virtual Laughter Experience organiseren in jouw bedrijf? 

Voor de organisatie van een Virtual Wellbeing Webinar of Workshop in jouw bedrijf contacteer ons via mail info@relaxcompany.be of bel op 0473 58 03 08

Agenda Live Webinar

Momenteel zijn er geen live of on-demand webinars gepland.